Szentesi gyilkosság: a gyanúsított a miniszterhelyettes rokona

A szentesi gyilkosság gyanúsítottját, Kocsárdi Dávid Mátét azonosította a rendőrség, aki egy 52 éves nőt ölt meg több szúrással a lakása bejárati ajtaja előtt. A gyanúsított a város kormánypárti országgyűlési képviselőjének, Farkas Sándornak a rokona.

A tragikus esemény múlt hét csütörtök délelőtt történt Szentesen, a József Attila utcához közel. A rendőrség által körözött 21 éves Kocsárdi Dávid Máté a város kormánypárti országgyűlési képviselőjének, Farkas Sándornak a testvérének rokonságához tartozik.

Farkas Sándor, aki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettes is, a cs3.hu hírportálnak adott nyilatkozatában kifejezte együttérzését az áldozat családjával, és elmondta, hogy a Fidesz iroda biztonsági kameráinak felvételeit, amelyeken látszódik az utca egy része, átadták a rendőrségnek a nyomozás segítése érdekében. A képviselő hangsúlyozta, hogy bár rokoni szál fűzi a feltételezett elkövetőhöz, nincs több információja az esetről, és bízik a rendőrség munkájában.

A Blikk információi szerint a gyilkosság körülményei arra utalnak, hogy az áldozatot, H. Andreát, egy ismerőse ölhette meg, akivel valami miatt haragban lehetett. A gyanúsított korábban együtt dolgozott az áldozattal, és feltehetően egy korábbi konfliktus miatt állt bosszút brutális kegyetlenséggel.

Kocsárdi Dávid Máté a bűncselekmény elkövetésekor sötét melegítő nadrágot, fekete kapucnis pulóvert és vörös dzsekit viselt, és egy fekete Neuzer férfi vázas kerékpárral menekült el a helyszínről. A rendőrség nem zárja ki, hogy a gyanúsított a Tisza árterének erdőiben bujkál, és nagy erőkkel keresik.