Robbanás egy szegedi lakásban

Vasárnap este hatalmas robbanás történt egy szegedi magasföldszinti lakásban, ahol a detonáció következtében a lakás ablakai kitörtek, és a helyiség lakhatatlanná vált. A tűzoltók és mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, de szerencsére senki sem sérült meg.

A Szegeder és a Magyar Hang beszámolója szerint az Arany János utcában történt incidens során az érintett lakás ablakai, valamint az alatta és felette lévő ingatlanok ablakai is betörtek, a járdát pedig üvegszilánkok és redőnydarabok borították be. A lakás teljesen kiégett, így lakhatatlanná vált, az ott élő család pedig átmenetileg ismerősökhöz költözött.

A robbanás akkor következett be, amikor a család éppen fürdéshez készülődött, és megnyitották a melegvizet. A Katasztrófavédelem munkatársa szerint a lakásban lévő egyik gázkonvektor okozhatta a robbanást és a tüzet, míg a Magyar Hang és a Szegeder információi szerint a melegvíz megnyitásánál felrobbant a gázkonvektor, és lángra kapott. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, és a tüzet végül sikeresen megfékezték.

A házban lakók elmondták, hogy nem sejtették a hang alapján, hogy ekkora a probléma, azonban az utcai járókelők sikoltoztak és pánikoltak a robbanás láttán.