Bajnokok Ligája: A Real Madrid és a PSG készülődik az elődöntőre

A Real Madrid és a Paris Saint-Germain is magabiztosan várja a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzéseit, miután mindkét csapat pihentetett a hétvégi bajnoki fordulóban.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti több kulcsjátékosát is pihentette a múlt hétvégi Real Sociedad elleni bajnokin, így a csapat kipihenten érkezik Münchenbe, a Bayern elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonására. A spanyol rekordbajnok már majdnem biztosan kezében tartja a nemzeti bajnokság trófeáját, és a Bajnokok Ligájában is remek formában van, hiszen a legutóbbi körben a címvédő Manchester Cityt búcsúztatta.

A Real Madrid tartalékos felállása ellenére is győzni tudott a Real Sociedad ellen, ahol Arda Güler volt a győztes gól szerzője. A csapat előnye így 14 pont a címvédő Barcelonával szemben, bár Xavi Hernández csapata még hátravan a Valencia elleni bajnokival.

A Bayern München a Frankfurt elleni győzelemmel gyakorlatilag biztosította a bajnoki ezüstérmet, míg a szezon végén távozó vezetőedző, Thomas Tuchel szóváltásba keveredett a klub tiszteletbeli elnökével, Uli Hoenessel.

A Paris Saint-Germain a Le Havre elleni döntetlen ellenére is bebiztosította a bajnoki címet, amely már a tizenkettedik a klub történetében. A csapat szerdán a Borussia Dortmund ellen lép pályára, amelynek az egyetlen esélye a következő szezonbeli Bajnokok Ligája indulásra, hogy megnyeri az idei sorozatot.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzései így alakulnak:

  • kedd, 21 óra: Bayern München – Real Madrid – élőben az Indexen!
  • szerda, 21 óra: Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund – élőben az Indexen!