OTP saját részvényeket vásárolt több mint 1,2 milliárd forint értékben

Az OTP Bank folytatta saját részvényeinek vásárlását, most több mint 1,2 milliárd forint értékben bővítette állományát.

Az OTP április 26-án 62 221 darab saját részvényt vásárolt, darabonként 17 720 forintos átlagáron, összesen mintegy 1,21 milliárd forintért. Ezzel a tranzakcióval az OTP Csoport saját részvény állománya 2 254 416 darabra nőtt, ami a saját részvény állomány 0,81 százalékát teszi ki.

Az idei évben az OTP több alkalommal is vásárolt saját részvényeket. A tranzakciók során változó darabszámokkal és árakkal, de a vásárlások jellemzően a napi forgalom 10 százaléka körül mozogtak. Az április 26-i vásárlás a napi forgalom 11,2 százalékát tette ki.

Az OTP részvényeinek árfolyama a mai napon 0,7 százalékos emelkedést mutatott, míg az év eleje óta 12,9 százalékos pluszban van.

Ezzel párhuzamosan, a Szentendrei önkormányzat által támogatott és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által finanszírozott Szent András Óvoda és Bölcsőde projekt is elindulhat, amelynek költségvetése szintén 1,2 milliárd forint. Az óvoda építészeti terveit Ásztai Bálint, Mester István, Földesi Tímea, a STOA Építészműterem Kft. és a Mester Építész Stúdió Kft. jegyzi, és az épületkomplexum egyik legkülönlegesebb eleme a kolostorépítészetet idéző, fából készült „kerengő”, valamint a pergolák az udvaron. Az építkezés 14 hónap alatt valósul meg, és az uniós közbeszerzési értesítőben április 24-én megjelent dokumentum szerint már kiválasztották a kivitelezőt.

A főegyházmegye bruttó 40 millió forinttal járul hozzá az óvoda körüli közterületi fejlesztésekhez, amelyből kiépül a Vasvári Pál és Fürj utca csapadékvíz-elvezetése és szilárd útburkolata, valamint a parkolási problémák enyhítésére további parkolókat biztosítanak.