Szexuális zaklatással vádolják a tinilány szoknyáját lerántani próbáló nőt

Utah államban vádat emeltek egy középkorú nő ellen, aki egy étteremben megpróbálta lerántani egy tinilány túl rövidnek ítélt szoknyáját, és ezzel szexuális zaklatással vádolják.

A vádlott, a 48 éves Ida Ann Lorenzo egy St. George városában található étteremben vacsorázott, amikor észrevette a születésnapját ünneplő kamaszlányok csoportját. Az egyik lány miniszoknyáját túl rövidnek találva, odament hozzájuk, és megpróbálta lejjebb húzni a ruhadarabot, miközben azt állította, hogy az államnak dolgozik, és ezért jogosult cselekedni. A helyzet odáig fajult, hogy Lorenzo a gyermekvédelmi szolgálatot fenyegette meg hívni, és a 911-es segélyhívót is tárcsázta.

Az incidensről készült videót az egyik lány feltöltötte a TikTokra, ahol rövid idő alatt közel 2 millió megtekintést ért el, mielőtt törölték volna. Lorenzo később a videó miatt ismét felhívta a 911-et, ahol a bejelentésében szexuális bűncselekmény vádjával is illette a felvételt. A rendőrségi jelentés szerint a nő azzal magyarázta tettét, hogy a lány öltözéke „az életét fenyegeti”, és állítása szerint a lány szoknyája olyan rövid volt, hogy a nemi szerve és a fenék is kilátszott. Azonban a szemtanúk és az áldozat másképp írták le az esetet, és az áldozat cáfolta Lorenzo állításait.

A szerdán benyújtott bírósági dokumentumok alapján Lorenzo ellen emeltek vádat szexuális zaklatás miatt, és letartóztatták. A TikTokon ccsnowwww néven ismert szemtanú, aki az áldozat barátnője és az eredeti videót is feltöltötte, egy másik posztban írta le az eseményeket. Szerinte Lorenzo a barátnője szoknyája alá nyúlt, lerántotta azt, majd a crop top viselése miatt is megdorgálta a lányt. Az étterem vezetője közben próbálta meggyőzni Lorenzót, hogy üljön le, de ő folytatta a veszekedést. Az áldozat barátnője a történteket egy lázálomhoz hasonlította, és nehezen hitte el, hogy ez valóban megtörténik.

A cikkben említett Utah állam hírei között egy másik különös esemény is helyet kapott. Egy macska, Galeana, aki észrevétlenül beugrott a család egyik csomagjába, több mint 1600 kilométert utazott, és végül egy Amazon-munkás találta meg Kaliforniában. A macska jó állapotban volt, annak ellenére, hogy napok óta nem kapott sem ételt, sem vizet. Az állatorvosnál a mikrochip segítségével azonosították, és így értesítették a gazdáját, aki az egészet a világ legelképesztőbb, legőrültebb hírének nevezte. A macska szerencséjére a doboz résnyire nyitva volt, így nem fulladt meg, és az időjárási körülmények is kedvezők voltak a csomagtérben. Az állat gazdája azonban nem akart hinni a fülének, amikor az állatorvosi rendelőből felhívták – írja a BBC cikke nyomán a 444.