Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban

Az eső által lerövidített hétvégén, Donington Parkban vette kezdetét Molnár Martin Formula–4-es pályafutása, ahol a Virtuosi Racing pilótája megmutatta tempóját, de egy rivális hibája miatt nem tudta mindkét futamot befejezni. Az egyetlen teljesített versenyén az újoncok között negyedik lett.

Molnár Martin a brit Formula–4-es bajnokság első versenyhétvégéjén csapattársai előtt autózva mutatta meg gyorsaságát, a menedzsmentje szerint jó tempóban teljesítette a hétvégét. Az időmérő edzésen és az első versenyen is csapata legjobbja volt, de a hétvége második futamán már a 2. kör végén kilökték, így nem tudta befejezni a versenyt.

A 15 éves sportoló számára minden új volt, hiszen ez volt az első éles bevetése autóversenyzőként. Az angol időjárás is kihívást jelentett számára, mivel hol jobban, hol kevésbé esett az eső Doningtonban.

A második futamot a pályára zúduló vízmennyiség miatt törölni kellett, így a tervezett három helyett csak két futamot rendeztek meg. Molnár Martin az időmérő edzésen a 14. helyen zárt, és mindkét megrendezett futamot a 14. rajtkockából kezdte. Az újoncok között a 3. leggyorsabb időt ért el, csupán 0,07 másodperccel a legjobb újonc mögött.

A versenyző a teszteken látott előnyét az időmérőn tovább növelte, és az egyetlen befejezett versenyén a 15. helyen ért célba, ami az újoncértékelésben a 4. helyet jelentette.

Molnár Martin értékelése szerint az első verseny izgalmas volt, sok előzéssel, de az eső megnehezítette a versenyzők dolgát. A formaautóval való első kerék a kerék elleni csatája is új tapasztalat volt számára, és bár a rajt nem úgy sikerült, ahogy remélte, a következő futamra már változtattak, és ott már nyert is egy helyet a rajt után.

A hétvége második rajtjára már jobban sikerült a gumimelegítési technikáját csiszolni, így melegebb abroncsokkal kezdhetett. A 13. helyre feljött, de egy hatalmas adok-kapokban Leo Robinson nekiment, és a kavicságyba lökte, amiért a JHRDevelopments versenyzője háromhelyes rajtbüntetést és három büntetőpontot kapott.

Molnár Martin a következő versenyhétvégére pozitívumokkal tekint előre, kiemelve a jó tempóját és az új tapasztalatokat. A Hungarian Motorsport Academy versenyzője legközelebb Brands Hatchben áll rajthoz május 11-én és 12-én.

Az összetettben a Hitech pilótája, Deagan Fairclough áll az élen az első forduló után, míg Martin az újoncértékelés ötödik helyéről várja a folytatást.

A 2024-es brit F4-es idény versenynaptára:

    1. Donington Park – április 27–28.
    1. Brands Hatch – május 11–12.
    1. Snetterton – május 25–26.
    1. Thruxton – június 8–9.
    1. Silverstone – június 15–16.
    1. Zandvoort (Hollandia) – július 13–14.
    1. Knockhill – augusztus 10–11.
    1. Donington Park – augusztus 24–25.
    1. Silverstone – szeptember 21–22.
    1. Brands Hatch – október 5–6.