A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter a közösségépítésről és a politikai helyzetről beszélt

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szerint nincs oka aggodalomra a lejárató kampányokkal kapcsolatban, és hangsúlyozta a közösségépítés fontosságát.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter egy YouTube-on közvetített Discord-beszélgetésben beszélt arról, hogy pártjának 19 tagja van, és a Talpra Magyarok Közösségében 15 önkéntes segíti munkáját. Az önkéntesek pénz nélkül, szabadidejükben vagy munka mellett végzik tevékenységüket. Magyar Péter szerint nagy az igény arra, hogy a közösségnek helyi szervezetei legyenek az országban és a határon túl is, hetente körülbelül 100 ezer e-mailt és néhány tízezer más például Messenger-üzenetet kapnak, ami azt mutatja, hogy hatalmas igény van a Talpra Magyarok Közösségének megalakulására Magyarországon, Erdélyben, a Délvidéken vagy Nyugat-Európában.

Magyar Péter kijelentette, hogy nem ellenzi az Európai Uniót, de úgy véli, hogy az EU-nak inkább a médiapluralizmus, az oktatás ellehetetlenítése és az igazságszolgáltatás függetlensége kérdéseivel kellene foglalkoznia. Egy olyan kormány, amely kritikus, de kompromisszumkész a többi tagállammal és az európai intézményekkel, már önmagában változást jelentene.

A politikus szerint a lejárató kampányok kontraproduktívak, és bár nincs csontváz a szekrényében, a választások előtt hamis tanúk is előbukkanhatnak, ha a NER úgy ítéli meg, hogy túl sok a támogatója. Magyar Péter azt is megdöbbentőnek találja, mennyit költ a Fidesz propagandára, és úgy véli, hogy a lejárató kampányok teljesen kontraproduktívak. Hozzátette, hogy drukkol a lejárató kampányokban részt vevőknek, hogy bírják ki a sok túlórát, például a Megafonnál, és ígérheti nekik, hogy nemsokára sok idejük lesz pihenni.

Magyar Péter hangsúlyozta az Európai Ügyészséghez való csatlakozás fontosságát az elszámoltatás első lépéseként. Úgy véli, a kegyelmi botrány kiverte a biztosítékot az embereknél, és most leváltható a kormány. Ha az igazságszolgáltatás független lesz, akkor esély nyílhat az ellopott nemzeti vagyon visszaszerzésére.

A hvg360 korábban arról írt, hogy Magyar Péter már megelőzte Orbán Viktort a Discord felfedezésében, amelyet politikai marketing innovációjaként említenek. A platformot a többirányú diskurzusra optimalizálták, és közösségépítésre is alkalmasnak tartják. A "Kérdezz, felelek" adást a Facebookon is közvetítették.