Internetes csaló áron alul kínált nem létező termékeket

Egy internetes csaló áron alul kínált termékeket, amelyek valójában nem léteztek, és ezzel több mint 35 millió forintot csalt ki a vásárlókból. A Békés vármegyei rendőrök leleplezték, és vádemelést javasolnak ellene.

Törökszentmiklósi férfi vált ismertté azzal, hogy áron alul hirdetett különféle termékeket az interneten, amelyek nem is léteztek. A csaló mások hirdetéseit másolta le, beleértve a fotókat és videókat is, majd ezeket német zálogházak nevében tette közzé népszerű online piactereken. A kínált termékek között szerszámgépek, tengeri kajakok, krosszmotorok, pingpong felszerelések és póthajak is szerepeltek, mindet a piaci ár töredékéért kínálva.

Az ajánlatokra gyorsan akadtak vevők, mindössze 2-3 nap alatt százhat ember utalt neki pénzt a termékekért, Magyarország minden vármegyéjéből. A csaló strómanok nevére nyitott bankszámlákat használt több országban, és ezekre a számlákra kérte az eladásokból származó összegeket. A vásárlók a teljes vételárat előre átutalták, de cserébe semmit sem kaptak.

A 25 éves férfi ellen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság több bűncselekmény, többek között csalás, pénzmosás, hamis magánokirat felhasználása és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat. A Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezésére a bíróság 2024. április 25-én letartóztatta a férfit, és a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügy iratait az ügyészségre.