KKV Technológia Plusz Hitelprogram indulása

Keddtől elérhetővé válik a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a GINOP Plusz program keretében a KKV Technológia Plusz Hitelprogram, mely 0%-os fix kamattal kínál finanszírozást fejlesztéseikhez és beruházásaikhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint a program célja a hazai kkv-k versenyképességének és termelékenységének javítása technológiai fejlesztések és szervezeti megújulás támogatásával. A hitelprogram keretösszege 155,54 milliárd forint, melyet az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank kijelölt fiókjaiban lehet igénybe venni.

A vállalkozások 10 és 100 millió forint közötti összeget igényelhetnek, a futamidő alatt végig 0%-os kamattal. A hitel országszerte felhasználható, kivéve Budapestet, és a keretösszeg legalább 65%-a a négy leghátrányosabb helyzetű régióban megvalósuló projektekre fordítható.

Az NGM kiemelte, hogy a program további célja a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése és bővítése, valamint energiahatékonysági beruházások támogatása is. A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, ennek elérését támogatja a KKV Technológia Plusz Hitelprogram is.

Az igényléshez szükséges információk és a hitelprogram részletei az MFB és a kormány honlapján érhetők el az érdeklődő vállalkozások számára.