Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 29., hétfő: A nap fő hírei és hasznos információk egy helyen.

Az első teljes ciklusát kezdi nyáron az első teljes ciklusát most befejező rektor. Az amerikai egyetemeken folytatódó békepárti tüntetések során az Associated Press hírügynökség szerint közel 900 diáktüntetőt tartóztattak le április 18. óta. A digitális állampolgárság témája is napirendre kerül a parlamentben. Középiskolásoknak erkölcsi bizonyítvány szükséges lesz, ha táboroztatni akarnak. Nagy-Britanniában megkezdődik a Ruandába internálni tervezett menedékkérők őrizetbe vétele. A Lyon segítségével a PSG megszerezte a 12. bajnoki címét, míg az ETO felszabadultan gálázott, a Vasas viszont meccslabdát rontott.

Közlekedési információk Budapestre vonatkozóan:

A Budai alsó rakparton a Bem rakparti le- és felhajtónál, valamint a Margit hídnál sötétek a jelzőlámpák egy oszlopdöntés miatt. A XII. kerületi Fodor utcában az Ágnes út és a Hóvirág út közötti szakaszon útépítés miatt lezárás várható. Az I. kerületi Hunyadi János úton a Jégverem utca után útszűkületen kell áthajtani a felújítások miatt.

A tömegközlekedésben a 218-as autóbusz Solymár, Auchan áruház és az Óbudai autóbuszgarázs között megnövekedett menetidővel közlekedik a Szentlélek tér H felé. A 222-es autóbusz a Budakeszi temető és az Erkel Ferenc utca között, valamint a 63-as autóbusz a Mészégető és a Villám utca között szintén megnövekedett menetidővel közlekedik Hűvösvölgy felé.

Mai időjárás és egyéb hasznos információk:

Napos idő várható, a hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. A mai napon Péter névnapját ünnepeljük.

Deviza középárfolyamok:

  • EUR: 392,91
  • USD: 365,8
  • CHF: 401,27
  • GBP: 458,27

+1:

Ne feledje, tippelje meg az EP-választás eredményét!