Tragédia egy győri-moson-sopron megyei iskolában

Egy hatodikos kislány szívtájékon szúrta osztálytársát a Bőnyi Általános Iskolában, a támadó korábban halállistát is készített.

A Blikk információi szerint ma reggel szörnyű esemény rázta meg a Bőnyi Általános Iskolát, amelynek pontos neve a Szent István Általános Iskola. Egy hatodikos diáklány a táskájából elővett késsel szívtájékon szúrta Mirella nevű osztálytársát. Az acnews.hu értesülései szerint a támadás idején csupán három tanuló tartózkodott a teremben, a harmadik diák pedig ijedtében elbújt.

A helyszínen a rendőrség még mindig vizsgálódik, Mirellát pedig mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol az orvosok életmentő beavatkozást végeznek. A támadó kislányról kiderült, hogy korábban halállistát írt, amelyen több iskolás neve is szerepelt, köztük Mirellaé.

Mirella édesanyja sokkos állapotban nyilatkozott az esetről, elmondása szerint nem érti, miért visz valaki kést az iskolába és készít halállistát. Azt is hozzátette, hogy lánya és két unokatestvére neve is szerepelt a listán. Az édesanya nem haragszik a támadóra, csak azt szeretné, ha a lánya túlélné a támadást. A család apja, aki Ausztriában dolgozik szakácsként, már úton van haza, hogy a lánya mellett lehessen.

Az édesanya szerint Mirella korábban már átesett egy súlyos koponyaműtéten, miután gyermekkorában egy hajtű állt a fejébe ugrálás közben. Az eset ellenére Mirella sosem volt konfliktusban osztálytársaival, és jövőbeli tervei között fodrász vagy körmös szakma állt. Az édesanya az AcNews-nak nyilatkozva említette, hogy lánya egy csendes, szelíd kislány.