Gyulay Zsolt a magyar olimpiai reményekről és Milák Kristóf helyzetéről beszélt

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a párizsi olimpián több sportágban is reális esély van magyar aranyérmekre, és a Los Angeles-i olimpiára 200 magyar kvóta a cél. Kiemelte, hogy a Milák Kristóf körüli nyilvános üzengetés káros, és a magyar csapat nem csak róla szól.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt a Mandinernek adott interjúban beszélt a magyar sportolók párizsi olimpián való szereplésének kilátásairól. Gyulay szerint legalább tíz olyan versenyszám van, ahol magyar aranyérem születhet, és kiemelte a vívást és a kajak-kenut mint kiemelkedően erős sportágakat.

A vívás és a kajak-kenu

Gyulay elmondása szerint a vívócsapat nagyon jó formában van, és a kajak-kenuban is bízik, különösen a férfiakban, de Kozák Danuta visszatérése és Csipes Tamara remek formája miatt a női versenyzőkben is nagy a bizalom. A sportvezető hozzátette, hogy az úszókra, a vízilabdacsapatokra, a sportlövőkre és a cselgáncsozókra is számítanak, és mindig van lehetőség meglepetésre.

Milák Kristóf helyzete

Gyulay Zsolt kifejtette, hogy a MOB készen áll segíteni Milák Kristófot, és nyáron személyesen is felajánlotta a támogatást. Ugyanakkor kritikusan nyilatkozott a vele kapcsolatos nyilvános üzengetésről, amit károsnak tart mind a sportoló, mind a többi csapattag számára. Gyulay hangsúlyozta, hogy a magyar olimpiai csapat nem csak Milák Kristófról áll, és minden sportoló megérdemli a figyelmet.

A jövő céljai

A MOB elnöke szerint a magyar csapat jelenleg 150 kvótát gyűjtött a párizsi olimpiára, de a négy év múlva esedékes Los Angeles-i olimpiára már 200 a cél. Gyulay Zsolt optimista a magyar sportolók jövőbeli teljesítményét illetően, és bízik abban, hogy a magyar csapat sikeres lesz a következő olimpiákon.