Az új esztergomi Suzuki Vitara bemutatója

A Suzuki április elején mutatta be a 10 éve piacra került Vitara legújabb, frissített változatát, amely májusban kezdi meg a sorozatgyártást Esztergomban. Az előszériás példányok már megtekinthetők, és a változások között szerepel az enyhén módosított hűtőrács, az új első lökhárító, a friss felnik és fényezések.

A megújult Vitara külső változásait az indigókék színű kivitel és a kozmikus fekete tető, valamint a titánszürke fényezés teszi majd felismerhetővé. A belső térben a vezetéstámogató és biztonsági rendszerek továbbfejlesztése mellett a 7-ről 9 colosra növelt infotainment kijelző is újdonságnak számít, amely a nemrégiben frissített S-Crossból és az új Swiftből is ismert lehet. A Suzuki Connect applikációval távolról nyitható/zárható a kocsi, és az autó helyzetéről, valamint a karbantartásokról is információkat kaphatunk.

A hivatalos árlisták még nem publikusak, de az első információk szerint a lágyhibrid GL alapmodell 7,79 millió forinttól, a GLX verzió pedig 8,64 millió forinttól indul. A normál hibrid Vitara GL+ változat 10,24 millió forintos kezdőárral érkezik, míg a metál vagy gyöngyház fényezésért felárat számítanak fel. A kifutó széria áraihoz képest ez jelentős emelkedést jelent. A motorok és a hajtásláncok változatlanok maradtak, és a Vitara továbbra is hatfokozatú kézi váltóval vagy robotizált automatával, valamint opcionálisan összkerék-hajtással rendelhető.

Az S-Cross esetében a külső design és a műszerfal nem változott, de a vezetéstámogató és biztonsági rendszerek jelentős fejlesztésen estek át. Az S-Cross magyarországi kedvezményes alapára 8,25 millió forintra emelkedik, a GLX verzió pedig 9,29 millió forinttól indul. A normál hibrid S-Cross GL+ alapára 11,02 millió forintra, a GLX-kivitelé pedig 11,54 millió forintra nőtt.

A Dacia Duster, az esztergomi Suzukik egyik legfőbb riválisa, teljes generációváltáson esett át, és többféle hajtáslánccal, köztük LPG-s, lágyhibrid és normál hibrid változatokkal kerül piacra. Az új Duster alapmodelljének indulóára 7,2 millió forint, ami versenyképes árazást jelent a frissített Suzukikkal szemben.