Faluvégi Dorottya három gólt szerzett a BL-negyeddöntőben

Faluvégi Dorottya három góllal járult hozzá a német SG BBM Bietigheim 30–26-os győzelméhez a dán Odense HB ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A magyar válogatott jobbszélsője, Faluvégi Dorottya, hibátlan teljesítménnyel, három lövésből három gólt ért el a vasárnapi meccsen. Csapattársa, Háfra Noémi ezúttal nem volt eredményes, nem talált a hálóba. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

A Ferencváros és a Győr is pályára lépett a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében. A Ferencváros egygólos vereséget szenvedett az Esbjerg csapatától, míg a Győr jelentős előnyt szerzett a címvédővel szemben.

A szlovák női bajnokságban a Dunaszerdahely kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 36–31-re legyőzve a Slovan Duslo Salát. Sári Barbara nyolc, Hornyák Bernadett és Juhos Kata hat-hat góllal járultak hozzá a győzelemhez.

A német férfi kézilabda-bajnokságban Hanusz Egon a TVB Stuttgart játékosaként mindhárom lövését gólra váltotta, így csapata 35–26-ra győzött a HSV Hamburg ellen. A vendégek magyar válogatott játékosa, Ilic Zoran ezúttal nem volt eredményes.

Fazekas Gergő hat lövésből öt gólt szerzett az Orlen Wisla Plock színeiben, amely így 34–19-re nyert a Górnik Zabrze ellen a lengyel bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén, és ezzel 2–0-ra megnyerte a párharcot.

A spanyol bajnokságban Nagy Benedek húsz védéssel, 43 százalékos hatékonysággal segítette a Recoletas Atlético Valladolid csapatát 36–30-as győzelemhez a Fraikin BM Granollers ellen.

Végül a román élvonalban a CSM Bucuresti szoros, 24–23-as győzelmet aratott az SCM Politehnica Timisoara felett. A fővárosi csapatban Széles Ákos három lövésből egyszer volt eredményes.