Esztergomi késelő: „Azért jártam az utcákat, hogy megöljek valakit”

Letartóztatást indítványozott a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség azzal a G. Sándorral szemben, aki szombat este megkéselt egy idős férfit Esztergomban.

Április 27-én este bejelentés érkezett a rendőrségre, miután Esztergomban egy férfi arcon szúrt egy másikat, majd menekülőre fogta. A gyanúsított férfi egy ismerőse lakásából hozta el a kést, és véletlenszerűen választotta ki az áldozatát. Stoller Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője szerint a férfi beismerte bűnösségét, és azt mondta, hogy azért járta az utcákat, hogy megöljön valakit.

G. Sándor szombat este fél tíz körül sétált Esztergomban egy 21,5 cm pengehosszúságú késsel, amikor összetalálkozott a számára ismeretlen nyugdíjassal. Az idős férfi elleni támadás során a gyanúsított kétszer is megvágta az áldozata arcát azzal a szándékkal, hogy megölje.

A helyi rendőrök sikerrel jártak, megtalálták az illetőt és a kést is, amit lefoglaltak. Az ügyészség információi szerint az elkövető a bűncselekmény előtt nem sokkal drogozott. A férfi ellen emberölés kísérlete, valamint kábítószer birtoklás gyanúja miatt – ugyanis drogtesztje is pozitív lett – eljárás indult. A szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt a főügyészség indítványozta G. Sándor letartóztatását. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy az ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.