Hatéves autista kisfiú eltűnése Németországban

Egy hete nem találják a Németországban eltűnt hatéves autista kisfiút, Ariant, akinek keresésére ezerkétszázan kutattak át egy erdőséget vasárnap.

A kisfiú a Hamburgtól nyugatra fekvő Bremervörde környékén tűnt el otthonából, az Elm kistelepülésről. A keresésben rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei vettek részt, de eddig eredménytelenül. Ariant egy térfigyelő kamera felvételei szerint az erdő felé szaladt el otthonából.

A hatóságok a kezdeti keresési övezetet, amely főként Elm térségére összpontosított, vasárnapra kiterjesztették távolabbi területekre is. A keresés során egy másfél kilométer széles élőláncot alkotva fésültek át a térséget északról délre.

A kutatásban drónok, keresőkutyák és búvárok is részt vettek, valamint éjjellátó készülékkel felszerelt katonák is segítették a munkát. A hatóságok szerint egyelőre nincs jele annak, hogy bűncselekmény történt volna, és hétfőn folytatják a keresést.

A múlt héten a kisfiú felkeltésének reményében tűzijátékot is bevetettek, továbbá a tűzoltóság édességeket és színes lufikat helyezett ki a fiú otthonának közelében.

Magyarországon hasonló eset történt 2023 márciusában, amikor egy ötéves autista kisfiú tűnt el otthonából Tolna város Mözs nevű városrészéből. A gyermeket a TEK is kereste, és végül másnap délután, egy nappal később egy búzatáblában találták meg.