Álprofilos csalás Cser-Palkovics András nevében

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének nevével létrehozott hamis profilról illetlen üzeneteket küldenek ismeretlen csalók. A polgármester úgy véli, hogy a történtek a helyi választási kampány műve lehetnek.

Cser-Palkovics András hivatalos Facebook-oldaláról lopott fényképekkel hoztak létre egy álprofilt, amely a polgármester nevében illetlen üzeneteket küldözget. A polgármester a közösségi oldalon osztotta meg az esetet, és kifejezte aggodalmát, hogy a választások előtti időszakban történt az incidenst.

A hamis profil a polgármester profil- és borítóképével működik, és az elmúlt hetekben készült további fotókat is felhasználva próbál hitelesnek tűnni. Cser-Palkovics András szerint nem kizárt, hogy a történteknek köze van a közelgő helyi választásokhoz, és rendkívül sajnálná, ha a helyi kampány süllyedne le erre a színvonalra.

A polgármester jelezte, hogy minden szükséges lépést megtesz az álprofil eltávolítása érdekében, és ha szükséges, jogi lépéseket is fontolgat. Emellett arra kérte a fehérváriakat, hogy legyenek óvatosak, mivel az álprofil még mindig elérhető és aktív. Külön kérte a közösséget, hogy jelezzék neki, ha az álprofilon kívül más Facebook-felületen is visszaélnek a nevével.

Cser-Palkovics András neve a közelmúltban került elő, amikor Dobrev Klára a DK-TV egyik adásában említette, hogy szerinte a polgármester nem szeretné nyilvánvalóvá tenni fideszes hovatartozását a választási plakátokon. Az adás további témáiról a megadott linken tájékozódhatnak az érdeklődők.