„Ragadvány úr!” – A CÖKA beperli Márki-Zayt

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) felháborodásának adott hangot egy szabadversben, amelyben bejelentették, hogy jogi lépéseket tesznek Márki-Zay Péter ellen.

A CÖKA hétfőn tett közzé egy költeményt, amelyben feljelentésükről számoltak be Márki-Zay Péterrel szemben, aki a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztot tölti be. A felháborodásuk oka, hogy Márki-Zay és csapata átragasztotta a szervezet kampányplakátjait. A költeményükben kifejtették, hogy a ragasztó eltávolítása nehézkes, de úgy tűnik, a plakátoké könnyebb, és kritizálták Márki-Zay politikai tevékenységét.

A CÖKA álláspontja szerint a civilek szólás- és véleménynyilvánítási jogának megakadályozása demokráciaellenes cselekedet. Azt is hozzátették, hogy Márki-Zaynak már "egész ország fújt takarodót a választások éjszakáján", és úgy vélik, segíteniük kell neki belátni, hogy politikai pályafutása véget ért.

A szabadvers végén a CÖKA úgy fogalmazott: „Ragadvány Úr! A politikai pályán az ön meccsét lefújták, érdektelen személlyé vált, irány az öltöző!”. Márki-Zayék a CÖKA plakátjaira azt a matricát helyezték fel, amely szerint „Orbán máig nem számolt el a Sorostól kapott milliókkal és a szabadon bocsátott bűnözőkkel”.