Bencsik András kritikája Magyar Péterről és a budapesti politikai helyzetről

A Hír Tv Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, éles szavakkal illette Magyar Pétert, és kritikát fogalmazott meg Budapest politikai helyzetével kapcsolatban.

Vasárnap este a Sajtóklubban Bayer Zsolt vezetésével Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László vettek részt, ahol többek között Magyar Péterről, Brüsszelről és a kampányról esett szó. Bencsik András Magyar Pétert "kristálytiszta baloldali" háttérrel rendelkező személyként jellemezte, és úgy vélekedett, hogy körülötte amerikai ügynökök hada nyüzsög, valamint több törvénytelenség is napvilágot látott vele kapcsolatban. Bencsik szerint Magyar Péter már "lebukott".

Bencsik András továbbá kijelentette, hogy Magyar Péter egy "ócska szar", aki korábban a jobboldal kedvelt alakjából vált egy "piszkos kis silány alakká". Sajnálatát fejezte ki azok iránt, akik még mindig hisznek neki.

A műsorban Bencsik András a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) helyzetét is elemezte, úgy látva, hogy a párt egyre nagyobb bajban van, mivel az új generációs politikai ellenzék kiszorítására törekszik. Szerinte a "kommunista nosztalgia", amit a DK meglovagolt, már nem divatos, és az "új agresszívek" szorítják ki őket.

Bencsik András említést tett a Kutyapártról is, amelyet példaként hozott fel arra, hogy Budapest "egy széles rétegét az idiótáknak" termelte ki, akik támogatják a pártot. Ezt a nézetet osztotta Gajdics Ottó is, aki szerint Medgyessy Péter idején kezdődött az a folyamat, amely a politizálás devalválódásához vezetett.