Vércukorszintmérő kerülhet a Samsung új okosórájába

A Samsung legújabb okosórája, a Galaxy Watch7 egy nem invazív vércukorszintmérő szenzort kaphat, amely jelentősen megkönnyítheti a cukorbetegek életét, hiszen a folyamatos szúrások helyett csupán egy alkalmazást kellene elindítaniuk a csuklójukon viselt eszközön.

A Samsung a nyáron tervezett eseményén, ahol a Galaxy Fold és Flip mobilok mellett a vállalat első okosgyűrűjét, a Galaxy Ringet is bemutathatják, várhatóan részleteket is közöl a Galaxy Watch7-ről. Az okosóra kialakításáról még nincsenek pontos információk, de pletykák szerint a cég egy szögletes, az Apple Watch-hoz hasonló dizájnnal térhet vissza a kezdetekhez, bár ez legkorábban csak a következő évben valósulhat meg.

A Galaxy Watch7 esetében azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Samsung beépíti a régóta várt nem invazív vércukorszintmérő szenzorát. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a viselője anélkül tudja ellenőrizni a vércukorszintjét, hogy meg kellene szúrnia magát, köszönhetően a különféle szenzoroknak és algoritmusoknak.

A SamMobile által szolgáltatott információk szerint, még ha a szenzor be is kerül az órába, annak használatát először engedélyeztetni kell az egészségügyi hatóságokkal, hasonlóan az EKG funkcióhoz, amely az Apple Watch Series 4-ben debütált, de Magyarországon csak a hitelesítés után vált elérhetővé.

A Samsung következő Galaxy Unpacked eseményét előreláthatólag július 10-én rendezik meg, és a helyszín nem más, mint a szerelem városa, Párizs.