Mol nagybevásárlást tartott a Waberer's részvényeiből

A Mol Vagyonkezelő Kft. és a Trevelin Holding megvásárolta a Waberer's International Nyrt. 15 százalékos részvénytulajdonát, és a tranzakcióval egyidejűleg stratégiai együttműködési megállapodást is kötöttek.

A Waberer's International Nyrt. tájékoztatása szerint a Mol Vagyonkezelő Kft. és a Trevelin Holding a társaság részvényeinek 15 százalékos csomagját szerezte meg, amit a tőzsde honlapján is közzétettek. A megállapodás aláírása még 2020 decemberében történt.

Ez a lépés egy stratégiai együttműködés részeként valósult meg, amelynek célja, hogy a két vállalat szorosabbra fűzze üzleti kapcsolatait. A megállapodás érinti a komplex logisztikai szolgáltatásokat, az alternatív üzemanyagokat, az energiahatékonysági fejlesztéseket és a zöld energiaátmenetet.

A Waberer's jelenleg is fontos szerepet tölt be a Mol logisztikai tevékenységében, több helyszínen nyújtva szolgáltatásokat, míg a Mol üzemanyagokat és kenőanyagokat szállít a Waberer's számára, ezzel stratégiai beszállítóként működve együtt.

A Waberer's-csoport már 2006 óta áll kapcsolatban a Mol-lal, különböző szolgáltatásokat nyújtva, többek között a százhalombattai Dunai Finomítóban és a pozsonyi Slovnaft finomító logisztikai kiszolgálásában is részt vesz.

A két vállalat együttműködésének további bővítéseként a Waberer's leányvállalata, az MPK Mol Petrolkémia részére is végez termelési logisztikai szolgáltatásokat Tiszaújvárosban.