A Financial Times tartalmával képezi a ChatGPT-t

A Financial Times együttműködési megállapodást írt alá az OpenAI-jal, amelynek keretében a lap tartalmait használják fel mesterséges intelligencia modellek képzésére. A szerződés értelmében a Financial Times licenceli a cikkeit a ChatGPT fejlesztőjének, hogy elősegítse egy olyan generatív AI-technológia fejlesztését, amely képes az emberi alkotásoktól megkülönböztethetetlen szöveget, képeket és kódot létrehozni.

A megállapodás lehetővé teszi továbbá, hogy a ChatGPT az FT cikkeiből készített rövid összefoglalókat adjon ki válaszként a felhasználói kérdésekre, és ezek a válaszok tartalmazzanak visszautaló linkeket az FT.com oldalára. Ezáltal a ChatGPT több mint 100 millió felhasználója világszerte hozzáférhet az FT tudósításaihoz, miközben a rendszer biztosítja az eredeti forrásanyaghoz való visszautat.

Ez az ötödik hasonló jellegű megállapodás, amit az OpenAI az elmúlt év során kötött, az amerikai Associated Press, a német Axel Springer, a francia Le Monde és a spanyol Prisa Media után. A megállapodások pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.