Adam Kadirov, a 16 éves fiú az orosz katonai egyetem élén

Ramzan Kadirov, a csecsen elnök, nemrég kinevezte 16 éves fiát, Adam Kadirovot a Vlagyimir Putyinról elnevezett katonai egyetem egyik kurátorává. Adam Kadirov, aki novemberben töltötte be a 16. életévét, korábban már kapott kitüntetést a csecsen parlamenttől, és apja testőrségének egyik vezető pozícióját is betöltötte, valamint a Csecsenföld Hőse címet is megkapta.

Az idősebb Kadirov úgy véli, hogy fia a legalkalmasabb arra, hogy az Orosz Különleges Erők Egyetemét vezesse. Ezt az intézményt, amely speciális egységek számára nyújt szakmai képzést, Adam Kadirov korábban is jól ismerte, és apja szerint kiválóan fogja ellátni a rábízott feladatokat.

Ramzan Kadirov a Telegramon keresztül tett nyilatkozatában említette, hogy fia már bizonyította különleges erejét, amikor egy fogvatartottat megvert a fogdában, akit Korán-égetés vádjával tartottak őrizetben. A csecsen elnök, aki nemrégiben halálos betegségéről szóló hírekre reagált egy gyúrós videóval, azt is hozzátette, hogy a kinevezés az egyetem vezetőjének kérésére történt. Adam Kadirov emellett "megfigyelőként" a csecsen fegyveres erőknél is szolgálatot teljesít.

Ramzan Kadirov az orosz-ukrán háború kirobbanása óta rendszeresen oszt meg magáról finoman szólva is megmosolyogtató felvételeket, melyeken hol driftelő páncélautók között állva lövöldözik géppuskával, hol lekocog tíz egész métert, hol pedig vicsorogva nyom ki fekve egy gipszkartonra megszólalásig hasonlító kőtömböt.