Orvos, aki a saját pácienseivel feküdt le

A 40 éves Thomas Plimmert több kötelességszegéssel kapcsolatos vádban is bűnösnek találták, és jelenleg a tárgyalás második szakaszában van. Az orvos rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített munkahelyén, ahol a betegeit kellett volna ellátnia.

Thomas Plimmer azt állítja, hogy soha nem lépett át semmilyen határt a betegekkel szemben, és kijelentette, hogy bár viselkedése szexuális jellegű volt, igyekezett a kényszeres viselkedését távol tartani a munkahelyétől. Hozzáfűzte, hogy tisztában van azzal, milyen rossz dolog a munkahelyén ilyen cselekedeteket elkövetni, de igyekezett betartani a határokat.

Plimmer egy példát is felhozott védekezésképpen, amikor Matthew Perry drogfüggőségéről beszélt, aki soha nem fogyasztott heroint, mert tudta, hogy az végzetes lenne számára. Az orvos hasonlóan érez a betegekkel való lefekvés kapcsán, mivel úgy véli, ez végzetes lenne a karrierje szempontjából.

A bíróság korábban meghallgatta Plimmer egyik kollégáját is, aki szerint a heti szexuális találkozók nem voltak kívánatosak, és néha kényszerített jellegűek is voltak. Plimmer azonban azt állítja, hogy minden aktus beleegyezéssel történt.

Az orvos elismerte, hogy függőséggel küzd, és a tárgyalás során a bíróság meghallgatja majd a férfi áldozatait is.