Újra nyert a bajnok, a címvédő lassan lemondhat a BL-ről

Senkinek sem jó döntetlennel ért véget a Napoli–Roma rangadó az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 34. fordulójában.

A Napoli és a Roma 2-2-es döntetlent játszott, ami azt jelenti, hogy a nápolyiak gyakorlatilag búcsút inthetnek a Bajnokok Ligája-indulásnak, hiszen kilenc pont a hátrányuk a Romával szemben, és már csak négy forduló van hátra. A Roma számára is veszélyes lehet a helyzet, mivel az Atalanta két pontra megközelítette őket, miután 2-0-ra legyőzte az Empolit.

A Bologna számára még egy döntetlen is belefért az Udinese ellen, így továbbra is négy pont az előnyük a Romával szemben. Az Inter, amely már biztosan bajnok, tovább növelte előnyét, miután Hakan Calhanoglu duplájával 2-0-ra legyőzte a Torinót.

Serie A, 34. forduló eredményei

Az Inter 2-0-ra győzött a Torino ellen, a Bologna és az Udinese 1-1-es döntetlent játszott, az Atalanta 2-0-ra verte az Empolit, míg a Napoli és a Roma 2-2-es döntetlennel zárta a fordulót.

Az élmezőny állása

Az Inter 89 ponttal vezeti a bajnokságot, ezt követi a Milan 70, a Juventus 65, a Bologna 63, a Roma 59, az Atalanta 57 ponttal a 33 meccs után, a Lazio 55, és a Napoli 50 ponttal.