Döbbenetes lovaskocsi-baleset Alsónémedinél

Újabb megrázó részletek kerültek napvilágra az Alsónémedinél történt lovaskocsi-balesettel kapcsolatban. A jelentések szerint a balesetet okozó kocsis alkoholt fogyaszthatott, mielőtt a Duna-Tisza-csatornába hajtott volna a lovaival.

A Blikk információi alapján a tragikus esemény a Duna-Tisza-csatornánál történt, ahol egy lovaskocsi csúszott a vízbe. A baleset során a lovak életüket vesztették, de az embereknek sikerült elkerülniük a halálos kimenetelt.

Az RTL Híradója értesülései szerint a baleset következtében két személy kórházi kezelésre szorult. A kocsis állítólag ittas állapotban lehetett, amikor elindult, bár a pontos körülmények még nem ismertek.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársa szerint bár korábban is volt már dolguk vízbe esett lovak mentésével, de ilyen komplex helyzettel még nem találkoztak. A két ló és a lovaskocsi együttesen, összekötött rendszerként a víz alatt rekedt, ami számukra is különleges kihívást jelentett.

A rendőrség nyomozást indított az eset kapcsán, hogy tisztázzák a baleset pontos okait. A csatorna partján a két ló tetemei a nap folyamán még a helyszínen maradtak, és egyelőre nem ismert, hogy ki fogja gondoskodni az elszállításukról.