A PSG a francia bajnok, a Lyon győzelmével

A Paris Saint-Germain megnyerte a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Ligue 1), miután a Lyon 3–2-re legyőzte a Monacót a 31. forduló vasárnapi rangadóján, ezzel a Monaco már nem előzheti meg az éllovast.

A PSG már szombaton bajnok lehetett volna, de a Le Havre 3–3-as döntetlennel megtréfálta őket, Loic Nego gólpasszának is köszönhetően. A Monaco így még reménykedhetett a csodában, és Wissam Ben Yedder góljával már az első percben vezetést is szerzett. Az első negyedóra végén a Monaco egy les miatt érvénytelen gólt szerzett, de a félidő derekán Alexandre Lacazette egyenlített, majd Szaid Benrahma fordított a Lyon javára. Ben Yedder a mérkőzés 60. percében ismét betalált, és bár a 79. percben újabb gólt szerzett, azt les miatt érvénytelenítették. A Lyon Malick Fofana góljával végül 3–2-re nyert, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy a PSG sorozatban harmadszor is a francia bajnok lesz.

A Paris Saint-Germain Twitter-oldalán ünnepelte történetük 50. trófeáját, amely egyben a klub tizenkettedik bajnoki címét jelenti. A 1970-ben alapított párizsi csapat 2012 óta tizedszer diadalmaskodott a Ligue 1-ben, és az összesen megszerzett 12 bajnoki címmel rekordernek számítanak Franciaországban, megelőzve a Saint-Étienne-t, amely tízszer nyert bajnokságot.

A Ligue 1 31. fordulójának eredménye: Lyon–Monaco 3–2, a gólszerzők: Lacazette 22., Benrahma 26., M. Fofana 84., ill. Ben Yedder 1., 60. Az élmezőny állása: 1. PSG 70 pont – már bajnok, 2. Monaco 58 pont, 3. Brest 56 pont, 4. Lille 55 pont, ...7. Lyon 44 pont.

A Ligue 1 bajnokai a profi érában: PSG 12-szer, Saint-Étienne 10-szer, Marseille 9-szer, Monaco és Nantes 8-szor, Lyon 7-szer, Bordeaux és Reims 6-szor, Lille 5-szer, Nice 4-szer, Sochaux és Sete 2-szer, Lens, RC Paris, Strasbourg, Roubaix-Tourcoing, Auxerre, Montpellier mindegyike 1-szer.