A Prima Primissima díjak pénzösszegei emelkednek

2024-ben növekednek a Prima Primissima díjakkal járó pénzjutalmak, amint azt Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke bejelentette.

A Prima Primissima díj célja, hogy olyan példaképeket mutasson be a társadalomnak, akiknek munkássága, emberi magatartása és értékrendje követendő lehet mindenki számára. Az alapítvány ezen a módon kíván inspirálni és új példaképeket teremteni, hogy mindenki közelebb kerülhessen a saját sikeréhez. Ebben az évben a díjakkal járó pénzösszegek emelésével szeretnék biztosítani, hogy a díj továbbra is maradéktalanul betölthesse ezt a szerepet.

A díjazottak 2024-től az alábbi megemelt összegeket kapják: - A Prima Primissima díj 15 millió forintról 20 millió forintra nő, - A Prima díj 5 millió forintról 8 millió forintra emelkedik, - A Junior Prima díj 2 millió forintról 3 millió forintra növekszik, - A Vármegyei Prima díj 1 millió forintról 2 millió forintra kúszik fel, míg a Vármegyei Prima Közönségdíj és Különdíj egységesen 500 ezer forintot tesz ki.

Ezáltal 2024-től évente több mint 630 millió forint támogatásban részesülnek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai művészek, tudósok és sportolók. Az elmúlt két évtized során már 600 művész, tudós, sportoló, népművelő, oktató, irodalmár, ismeretterjesztő és építész kapta meg a Prima vagy Prima Primissima díjat. A fiatal tehetségek közül több mint 860-an, a vármegyék legjobbjai közül pedig több mint 1000-en vehették át a díjat.