Luke Littler: A fiatal darts csillag, aki megvillant Liverpoolban

Minden Luke Littlerről szólt a darts Premier League 13. állomásán, Liverpoolban, ahol a 17 éves szupertehetség a közönség kifütyülése ellenére is nagy trollkodással válaszolt.

A világbajnokságon berobbant Littler azóta is a legjobbak között bizonyít, de Liverpoolban különleges helyzetbe került, mivel Manchester United rajongóként a helyi Everton szurkolók ellenséges fogadtatásában részesült. Az Everton 2-0-s győzelmét mutogatva válaszolt a kifütyülésre, ami szokatlan volt számára, hiszen általában a közönség támogatja.

Az este további részében azonban Littlernek nem volt oka a rosszkedvre, hiszen a negyeddöntőben Gerwyn Price-t legyőzte 100 fölötti átlaggal, majd az elődöntőben Nathan Aspinall ellen hihetetlen fordítással, 2-5-ről 6-5-re diadalmaskodott. A fináléban Rob Cross ellen is fenomenális teljesítményt nyújtott, 105.32-es átlaggal 6-2-re nyerve.

A fiatal dartsos a győzelem után elmondta, hogy érezte, valami történni fog, és mindig szeret reagálni a közönségre. A BBC által idézett Littler örömét fejezte ki a győzelem kapcsán.

A csütörtöki sikerrel Littler most az összesített táblázatot is magabiztosan vezeti, ami tovább fokozza a Premier League Play-Offs iránti izgalmat.