Igazi ritkaság Leslie Mandoki új albuma, a Memory Of Our Future

A kritikusok szerint igazi ritkaság Leslie Mandoki formációja, a Mandoki Soulmates új albuma, a Memory Of Our Future, amely társadalmi-politikai szövegeivel, művészi szólóival és vibráló feszültséggel hangol a progresszív dallamok világába.

A szakma és a zenei kritikusok is ünneplik a hamarosan megjelenő, Leslie Mandoki által vezetett Mandoki Soulmates zenekar új albumát, a Memory Of Our Future című albumot, amely május 10-én jelenik meg világszerte.

Leslie Mandoki a lemezről szólva azt nyilatkozta, hogy az egy kézzel, töltőtollal írt levél a közönségüknek. Az albumot analóg eszközökkel rögzítették, ami a mai digitális zenei világban különlegességnek számít.

A Kusette.com által összegyűjtött kritikák alapján a lemez ritka vállalkozásnak számít a mintegy nyolcvanperces, egy központi gondolatra épülő album elkészítése miatt. A tisztán analóg jelfeldolgozás a mikrofontól a keverésen és maszteringen át a vinyl lakkvágásig jelen volt a lemez készítésében, ami hozzájárul az audiofil minőséghez.

A progresszív zenétől a jazz rockig

A Memory Of Our Future album változatos zenei művet teremt, mely a progresszív zenétől a jazz rockig terjed és ötvözi a kompozíciós érettséget, a játékos könnyedséget, valamint a művészi szólókat a vibráló feszültségével és a mélyreható társadalmi-politikai szövegeivel.

A Mandoki stúdiójában lekevert analóg mesterszalagot Greg Calbi finomította tovább Leslie Mandokival együtt a New York-i Sterling Sound masztering stúdióban. Calbi olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint John Lennon, Bob Dylan, Paul Simon vagy Bruce Springsteen. A bakelit masztert pedig az Emil Berliner Studios-ban készítették, mindkettő garanciát nyújtva arra, hogy az album megfeleljen minden speciális audiofil igénynek.

Leslie Mandoki a lemezborítón látható fekete hattyúról szólva elmondta:

Itt vagyunk a válságok zuhatagában háborúkkal, járványokkal és geopolitikai hatalmi játékokkal, ahol a Fekete Hattyú közöttünk landolt.