Kilencéves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Egy kilencéves kislány nyaralása rémálommá vált, amikor egy 45 éves férfi szexuálisan bántalmazta őt Veszprém megyében. A Veszprém Vármegyei Főügyészség súlyosabb esetként kezeli a szexuális erőszak bűntettét, és a vádlott ellen 12 év fegyházbüntetést, valamint 10 év közügyektől eltiltást kért, feltételes szabadlábra helyezés nélkül.

Gulyás Ildikó, a főügyészség szóvivője szerint az ügyészség azt is indítványozta, hogy a terheltet örökre tiltsák el minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amely során 18 év alattiakkal kerülhetne kapcsolatba.

A vádirat részletei szerint a férfi élettársa és az áldozat nagynénje között jó kapcsolat állt fenn, és megállapodtak, hogy a nő két gyermeke – köztük a kislány – két hétre a férfiéknál nyaraljon. A gyerekek júliusban érkeztek meg, de a férfi már az első napon szexuálisan zaklatta a kislányt.

Egy héttel később, amikor a férfi élettársa és a többi gyermek nem voltak a közelben, a vádlott ittasan ismét szexuálisan bántalmazta a kislányt. A bűncselekményt csak az élettársa fürdőszobából való kiérkezése szakította meg, de ezután nem sokkal újra erőszakoskodott.

A kislány végül az édesanyjának küldött egy internetes üzenetet, amiben segítséget kért. Az anya azonnal reagált, felhívta a nagynénjét, és még aznap este elhozták a gyerekeket. Az ügyészség a vádlottal szemben feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélküli fegyházbüntetést kért, és javasolta, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától és attól is, hogy tizennyolc év alatti személlyel gyakorlatilag bármilyen minőségben foglalkozhasson.