CPAC Hungary: Ha Donald Trump visszatér, újra együtt fogunk dolgozni

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján számos témában zajlottak felszólalások és kerekasztal beszélgetések, ahol a résztvevők a baloldali kultúrharc elleni küzdelemről, a gyermekvédelem fontosságáról és az Európai Unió jövőjéről osztották meg nézeteiket.

Rick Santorum, egykori amerikai szenátor és republikánus elnökjelölt a Gender Zero tematikájú beszélgetések sorát nyitotta meg, ahol kritikát fogalmazott meg az amerikai neomarxista újbalos gondolatvilág és az elit baloldali egyetemi képzések kapcsán. Santorum szerint Magyarország a gyermekvédelmi intézkedések terén kiemelkedően sikeres, ezért vállalta a fellépést a CPAC Hungary-n.

Eduardo Verástegui, mexikói keresztény-konzervatív aktivista színész a világban zajló spirituális csatáról beszélt, kiemelve a szexuálisan kizsákmányolt gyermekek helyzetét, amit a modernkori rabszolgaság egy formájának nevezett.

Patryk Jaki, a Suwerenna Polska európai parlamenti képviselője az EU és a jogállamiság kapcsolatát elemezve bírálta az uniót, amiért olyan jogokat is átvesz, amelyeket az államok nem delegáltak neki, példaként a nemrég elfogadott migrációs paktumot említve.

Keith Self, Texas állam kongresszusi képviselője egy olyan mozgalom kibontakozásáról beszélt, amely a globalisták ellen áll, és megemlítette Donald Trump elnök, valamint a kanadai, holland és francia farmerek közösségeinek fellépését a woke elit ellen.

Andy Harris, Maryland állam kongresszusi képviselője és Harald Vilimsky, az FPÖ-képviselője a magyar politikát dicsérték a menekültek áradatának megállításában és a magyar érdekek képviseletében az Európai Unión belül. Vilimsky a globalista és a woke-ideológia elleni harc fontosságát hangsúlyozta, kiemelve a tömeges bevándorlás elősegítését mint fő eszközt.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek minisztériumának miniszterhelyettese a júniusi választások utáni várakozásokról beszélt, hangsúlyozva az európai gazdák és a schengeni határok védelmének, valamint új vezetés küldésének szükségességét Brüsszelbe.

A konzervatív kapcsolódás témájában Geert Wilders, a holland Szabadság Párt elnöke tartott nyitóbeszédet, ahol a demográfiai változások veszélyeire hívta fel a figyelmet, különös tekintettel az afrikai népességnövekedésre és a várható bevándorlásra Európába.

Kari Lake, Arizona republikánus szenátorjelöltje videóüzenetben azt ígérte, hogy ha Donald Trump visszatér a Fehér Házba, és ő lesz az Egyesült Államok szenátora, akkor újra együtt fognak dolgozni az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak szorosabbra fűzésén.