Új igazgatósági tagok az AutoWallisnál

Az AutoWallis Csoport éves rendes közgyűlésén új igazgatósági tagokat választottak, és úgy döntöttek, hogy a tavalyi 9,8 milliárd forintos teljes átfogó eredményt a további terjeszkedés finanszírozására fordítják. A frissített célszámokat és stratégiát május 6-án mutatják be.

Az AutoWallis Csoport közgyűlésén a részvényesek elfogadták a 2023-as évről szóló beszámolót, és döntöttek a tavalyi rekordnyereség felhasználásáról. Az igazgatóság javaslata alapján az eredményt tartalékba helyezik, és ezt a Wallis Csoport által januárban végrehajtott 5,7 milliárd forint összegű készpénzes tőkeemeléssel együtt a növekedés finanszírozására használják fel.

A közgyűlésen új igazgatósági tagokat is választottak, akik jelentős hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek. Az új tagok között szerepel Vaczlavik Ferenc, az AutoWallis gazdasági igazgatója, Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke, Mező Gyula, a Wallis Csoport vezérigazgatója, Buday Bence vezérigazgató-helyettes, és Karvalits Ferenc stratégiai vezérigazgató-helyettes.

A felügyelőbizottság új tagjai közé tartozik Deme Géza, az AutoWallis legnagyobb intézményi befektetőjének, a Széchenyi Alapoknak az elnök-vezérigazgatója, valamint Lakatos László Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Számviteli és Jogi Intézetének vezetője, aki az auditbizottság tagja is lett.

Az AutoWallis pénzügyi mutatói már tavaly meghaladták a 2025-re kitűzött célokat, ezért a társaság május 6-án tervezi bemutatni frissített stratégiáját és 2028-as célszámait, valamint osztalékpolitikáját.

Az AutoWallis részvényeinek árfolyama a mai napon 2 százalékkal csökkent, de az év eleje óta 28,5 százalékos emelkedést mutat.