Amber Smith: Új lemezpremier a Once Upon a Time jegyében

Az Amber Smith zenekar kilencedik albuma, a Once Upon a Time, most debütál, és a 24.hu oldalán hallgatható meg először.

Az együttes frontembere, Poniklo Imre a 24.hu-nak elmondta, hogy az előző albumuk megjelenése óta eltelt négy év, ami a Covid-19 járvány miatt nem tűnik olyan hosszúnak, hiszen az elmúlt időszakban másfél-két év kimaradt az életükből. Az új lemez az elmúlt másfél év történéseit örökíti meg, amely nem volt a legjobb időszak Poniklo életében, de ennek ellenére egy kiváló album született.

Poniklo büszke az új lemezre, különösen annak örül, hogy 12 év után ismét vonószenekar játszik a dalokban, amely szerinte sokat ad a zenéhez. A zenekar gitárosa, Faragó Tomi hat évvel ezelőtt költözött Londonba, azóta hárman folytatják a zenélést, ami különösen Poniklo számára jelent nagy kihívást, hiszen ő a gitáros és az énekes is egyben. Az új albumon olyan megközelítést próbáltak alkalmazni, mintha egy kezdő poszt-punk zenekar lennének, és csak három akkordot ismernének, ami nehezebb feladat, mint amilyennek tűnik.

A zenekar dobosa, Bátor Bence szerint ez az eddigi legváltozatosabb albumuk, és a legjobb a sorban. A felvételi folyamat során a korábban bevált módszert alkalmazták, ahol két etapban rögzítették a dalokat, és bizonyos számok a teljes hanganyag rögzítése és a keverés/master után különleges töltetet kaptak.

A lemez a 24.hu oldalán hallgatható meg először, de a Bandcampen is elérhető. Az Amber Smith zenekar új albuma azonban nemcsak zenei élményt nyújt, hanem a jelenlegi társadalmi eseményekre is reflektál. A brit monarchia jövője is bizonytalanná vált, hiszen a hírek szerint frissítették a "Menai Bridge hadművelet" nevű iratokat, amely a jelenlegi brit uralkodó, Károly király halálával kapcsolatos dokumentumok kódneve. A palota nem részletezte, hogy milyen rákbetegségben szenved a király és mennyire hatásosak a kezelések, de a közeli ismerősök szerint Károly király állapota nem a legjobb. A zenekar tagjai, akik a brit kultúra iránti elkötelezettségükkel ismertek, aggodalommal figyelik a királyi család helyzetét, és a zenei világ mellett a nemzetközi politikai eseményekre is érzékenyen reagálnak.

A zenei világban más jelenségek is megjelennek, mint például a Pet Shop Boys énekese, Neil Tennant, aki a Guardiannek adott videóinterjújában megosztotta gondolatait Taylor Swiftről és annak új albumáról, a The Tortured Poets Department-ről. Tennant hiányolja a világslágereket Swifttől, és bár elismeri az énekesnő népszerűségét és produkciójának minőségét, úgy véli, hogy a zenei tartalom nem éri el azt a szintet, amit egy ilyen jelenségtől elvárna. A Pet Shop Boys több mint negyven évvel ezelőtt indult Londonból, és több mint 50 millió lemezt adott el világszerte, így Tennant véleménye jelentős súllyal bír a zeneiparban.