A Budapesti Értéktőzsde osztalékfizetési döntése

A Budapesti Értéktőzsde éves közgyűlésén határozott az osztalékfizetésről, amelynek értelmében részvényenként 112 forint osztalékot fizetnek ki.

A társaság 2023-as üzleti beszámolója alapján, a részvénypiaci forgalom csökkenése ellenére is, a BÉT sikeres évet zárt. Az összbevétel 3 százalékkal nőtt a 2022-es adatokhoz képest, így elérte a 4,4 milliárd forintot.

Az EBITDA az előző évhez képest 16 százalékkal csökkent, és 1,362 milliárd forintot ért el, míg a nettó eredmény 5,8 milliárd forintot tett ki. A kereskedelmi bevételek 30 százalékos csökkenését tapasztalták, azonban a kibocsátói bevételek 9,5 százalékkal, az adatértékesítési bevételek pedig 13,5 százalékkal nőttek.

A BÉT vezetősége kiemelte a lakossági aktivitás növekedését és azt a tényt, hogy a társaság maga is tőzsdei kibocsátóvá vált az elmúlt évben. A közgyűlésen meghozott döntés értelmében összesen 606 millió forint kerül kifizetésre osztalékként a részvényesek részére.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója szerint a társaság által megvalósított tervek alapozhatják meg a hosszú távú növekedést, és további értékteremtést kínálhatnak a részvényesek számára.