Egy boros maraton hőse: Tom Gilbey különleges futása

A londoni maratonon egy 52 éves férfi, Tom Gilbey nem mindennapi módon teljesítette a távot: minden mérföldnél megivott egy pohár bort, és közben jótékony célra gyűjtött.

Tom Gilbey, aki a közösségi médiában Wine Guy (Boros Srác) néven vált ismertté, egy különleges kihívást teljesített: a londoni maraton 42,2 kilométeres távját úgy futotta le, hogy minden 1,6 kilométer után megivott egy pohár bort. A futását videón is közvetítette, és a borokat megkóstolva tippelnie kellett a fajtára, a termelőre és az évjáratra. Összesen 25 pohár bort fogyasztott el a maraton során.

Gilbey elmondása szerint az ötlet onnan származik, hogy 52 évesen már nem számított arra, hogy megnyerheti a versenyt, ezért úgy döntött, hogy a lehető legkülönlegesebb módon teljesíti a távot. Az első poharak még ízlettek neki, de a tizenötödiknél már nehezen viselte a borokat, különösen egy Macon chardonnay-t, amit helyesen is azonosított, de majdnem rosszul lett tőle. A maraton végére egyre nehezebben birkózott meg a borokkal, de végül teljesítette a kihívást.

A futó hétszer tippelt helyesen a borokra, és tizennégyszer sikerült eltalálnia a fajtát, ha a márkát nem is. A maraton végén, bár kissé illuminált állapotban, de sikeresen célba ért, ami önmagában is jelentős teljesítmény, nemhogy alkohol hatása alatt.

Gilbey a maratonnal jótékony célra gyűjtött pénzt. Eredetileg 2000 fontot (900 ezer forintot) szeretett volna összegyűjteni egy hospice-alapítványnak, de a végén 16 500 font (7,3 millió forint) adomány gyűlt össze. A futó megköszönte mindenkinek a támogatást, és arra kérte őket, hogy igyanak egy pohár bort az ő egészségére.