Schiffer András: A Magyar Péter körüli hype csak egy tünet

Az Index értesülései szerint Magyar Péter és az általa vezetett Tisza Párt a fővárosban is elindul az önkormányzati választáson, amelyre Schiffer András volt országgyűlési képviselő szerint logikus lépés, hogy a párt nemcsak az európai parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is részt vesz.

Az Index információi alapján Magyar Péter Tisza Pártja három kerületben állít polgármesterjelöltet, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek. Schiffer András az ATV Start műsorában reagált a hírekre, kifejtve, hogy a politikai logika és az elmúlt hetek tendenciái alapján hiba lett volna, ha Magyar Péter nem vesz részt a budapesti politikai küzdelemben. Azonban Nagy Ervin cáfolta az Index értesüléseit, kijelentve, hogy egyáltalán nem akar elindulni az önkormányzati választásokon, és az ő nevét valószínűleg tévesen hozták fel a fővárosi listavezetők között. Nagy Ervin a híreket "dezinformációnak vagy fake news-nak" nevezte, és kijelentette, hogy "porhintésről és hamis állításokról" van szó.

Schiffer szerint egy új párt, amely az eddigi ellenzéki erők helyére kíván lépni, nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen legalább a fővárosban. Hozzátette, ha Magyar Péter nem jelenik meg ezzel az új formációval, akkor más fogja betölteni azt a politikai űrt, amit a parlamenti ellenzék 2022 áprilisa óta nem tudott kitölteni.

Schiffer András kritikusan szólt az ellenzéki pártok vezetőiről, mondván, hogy a 2022. április 3-i választási kudarc óta nem vonták le a megfelelő tanulságokat, és ugyanazok a "bohócok" állnak a pártok élén. Úgy véli, a többi ellenzéki pártnak fel kell ismerniük, hogy hogyan újítsák meg magukat.

Végezetül Schiffer András pozitívan értékelte Magyar Péter álláspontját, miszerint nem ért egyet az uniós források Magyarország számára történő blokkolásával. Kiemelte, hogy sok magyar választópolgár dühös a kormányra, de tisztában van azzal, hogy az uniós források nélkülözhetetlenek a magyar gazdaság számára.

Magyar Péter közösségi oldalán azt írta, hogy a fővárosi indulásokról szóló információkat még nem tudja megerősíteni, mivel még nem hozták meg a döntést. A Tisza Párt alelnöke hozzátette, hogy a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást is mérlegelik.

Steimetz Alex, aki a Momentumot és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is megjárta, szintén cáfolta az RTL Híradónak a felvetést, miszerint a XV. kerületben Magyar Péterék jelöltjeként indulna június 9-én. A politikus szerint a Tisza Párttól még nem érkezett hozzá konkrét megkeresés, ám ha felkérnék, akkor szívesen igent mondana, mint képviselőjelölt. A kerület DK-s országgyűlési képviselője szerint azonban nincs esélye a jelenlegi polgármester, Cserdiné Németh Angéla ellen.