Riccardo Piscitelli az Újpest FC új kapusa

Az Újpest FC bejelentette, hogy Riccardo Piscitelli, a Mezőkövesd Zsóry FC kapusa lesz a MOL-korszak első igazolása a klubnál.

A Mezőkövesd Zsóry FC, mely az NB I-ből már biztosan kiesett, elhagyásával Piscitelli nyáron csatlakozik az újpestiekhez. Az Újpest FC hivatalos oldalán keresztül tették közzé az átigazolást, amelyet a klub Facebook-oldalán is megemlítettek egy rövid, optimista üzenettel.

Piscitelli korábban az AC Milan akadémiáján nevelkedett, és a magyar bajnokság előtt a román és a portugál ligákban is megfordult. A bajnoki sereghajtó Mezőkövesd színeiben idén eddig 22 bajnoki mérkőzésen védett.

Az Újpest FC új ügyvezetője, Benczédi Balázs kiemelte, hogy Piscitelli az új éra első igazolása, és terveik szerint további játékosok érkezése is várható. Piscitelli maga is megszólalt az átigazolással kapcsolatban, az Újpestet Magyarország legnagyobb múltú klubjaként emlegetve.

A lila-fehéreknek szükségük is van erősítésre a kapusposzton, hiszen a csapat a legtöbb gólt kapta az NB I-ben: 29 meccsen összesen 61 gólt. Jelenleg a tizedik helyen állnak a 12 csapatos bajnokságban, így éppen hogy bentmaradó pozícióban vannak, míg Piscitelli jelenlegi csapata, a Mezőkövesd, már biztosan a másodosztályban folytatja a következő szezont.

A MOL többségi tulajdonossá válása az Újpest FC-nél február elején vált hivatalossá, amely jelentős változást hozhat a klub életében.