HMD sajátmárkás okostelefonok hamarosan Magyarországon

Az HMD Global bemutatta első sajátmárkás okostelefon-sorozatát, amelyek otthon is javíthatók lesznek, így az akkumulátorcsere sem igényel majd szakember beavatkozását. A Nokia telefonokat gyártó vállalat három modellt kínál majd a magyar piacon: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse.

Az új készülékek letisztult vonalvezetésükkel, hosszú akkumulátor-üzemidővel és kiváló szelfikamerával kívánják felkelteni a vásárlók figyelmét. A legnagyobb újdonság azonban az, hogy a felhasználók maguk is elvégezhetik az esetlegesen szükségessé váló javításokat.

A gyártó honlapján közzétett információk szerint a HMD Pulse Pro modell esetében nem szükséges mérnöki végzettség a javításhoz. A sérült kijelzőt, az elhajlott töltőcsatlakozót, az összekarcolt hátlapot vagy az elöregedett akkumulátort a tulajdonosok maguk is ki tudják cserélni. Ehhez pótalkatrészeket és lépésről lépésre haladó útmutatót biztosít az ifixit.com weboldal.

Az alapmodell, az HMD Pulse, a megfizethetőség és a jó teljesítmény jegyében készült. A készülék rózsaszín és kék színben érhető el, akár 6 GB memóriával, 59 órás akkumulátor-üzemidővel és NFC-támogatással, ami érintésmentes fizetést tesz lehetővé. A belső memória 64 GB, de microSD-kártyával 256 GB-ra bővíthető. A hátlapi kamera 13 megapixeles, autófókuszt támogató, és egy másodlagos fotózást segítő egységgel rendelkezik, míg az előlapi kamera 8 megapixeles.

A középkategóriás HMD Pulse+ zöld és sötétkék színben kapható, és a gyártó a készülék 50 megapixeles hátlapi kamerájával és mélységérzékelőjével kívánja meggyőzni a vásárlókat. Az előlapi kamera itt is 8 megapixeles, a RAM mérete pedig 4, 6 vagy 8 GB lehet, a belső memória pedig 128 GB, szintén bővíthető.

A csúcsmodell, az HMD Pulse Pro, a plusz modellek színeiben, valamint egy lila változatban is elérhető lesz. A gyártó szerint a készülék prémium stílust sugároz anélkül, hogy prémium árcédulát kellene magával hoznia. A Pulse Pro kamerarendszere a 50 megapixeles hátlapi kamera mellett egy 2 megapixeles mélységkamerát és egy 50 megapixeles előlapi kamerát is tartalmaz.