Brit plasztikai sebész szexért cserébe botoxolt

Egy brit plasztikai sebész, aki korábban több tévéműsorban is feltűnt, szexuális szolgáltatásokat ajánlott fel egy páciensének botox-kezelésért cserébe.

Az Independent című brit lap szerint a brit Orvosi Törvényszéki Szakszolgálat (MTPS) bizonyítottnak találta, hogy Dr Tijion Esho szexuális szolgáltatásért cserébe végzett plasztikai beavatkozást egyik páciensén. A 42 éves, kétgyermekes sebész, aki realitysorozatokban és reggeli tévéműsorokban is megjelent, elismerte, hogy helytelen érzelmi kapcsolatot alakított ki a pácienssel, de tagadta, hogy fizikai szexuális viszonyt létesített volna vele.

A vádak szerint Esho Instagram-üzenetekben kommunikált az OnlyFans-en szexuális szolgáltatásokat kínáló nővel, és felajánlotta neki, hogy szexért cserébe ingyen végezne rajta botox-kezelést. Esho védekezése során azt állította, hogy baráti viszonyt alakított ki a nővel, és csak tréfálkozott a barterezés gondolatával, de elismerte, hogy ha ez nyilvánosságra kerül, az esküjének megszegésével „halott ember” lenne.

Az MTPS megállapította, hogy Esho valóban lefekütt a páciensével a kezelésekért cserébe, de a nő foglalkozása miatt nem tekintik kiszolgáltatott vagy sebezhető páciensnek. Az orvos ügyének tárgyalása április végén folytatódik, ekkor döntenek majd arról, hogy eltiltják-e a gyakorlástól.

A cikkben említett Dr. Tijion Esho esete emlékeztethet minket arra, hogy a hírnév gyakran váratlan forrásból eredhet. Például Mike Holl, aki ócska autók felújításával vált tévésztárrá, szintén a képernyőkön tűnt fel, bár ő más területen szerzett hírnevet. Mike eredetileg sziklarobbantóként dolgozott, és autógyűjtő szenvedélye vezetett a tévés karrierjéhez. Egy dokumentumsorozat is készült róla, amely a Viasat Exploreren lesz látható április 26-tól. Mike és csapata, köztük fia, Conor és jobbkeze, Avery Shoaff, több száz roncsautót próbálnak pénzzé tenni, amelyeket Rozsdavölgy néven ismert telephelyükön tárolnak.