Baleset miatt szünetel a 2-es metró szolgáltatása

Baleset következtében pótlóbuszok szállítják az utasokat a 2-es metró vonalán, a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere közötti szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a csütörtök délelőtti órákban történt esemény miatt kellett ideiglenesen felfüggeszteni a metró közlekedését ezen a szakaszon.

A baleset az M2-es metró Blaha Lujza téri állomásán történt, ahol egy középkorú nőt gázolt el a metró. A fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiemelték az áldozatot a sínek közül és átadták a mentőknek. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette az esemény részleteit, és azt is, hogy a tűzoltók műszaki mentést végeztek a helyszínen.

A BKK Info Facebook-oldala adott hírt az intézkedésről, amely szerint a baleset miatt a metrópótló buszok veszik át az utasok szállítását a két megálló között. Az utasoknak érdemes figyelemmel kísérniük a BKK közleményeit a helyzet alakulásáról és a metrószolgáltatás helyreállításának várható időpontjáról.

A baleset miatt csütörtök délelőtt 9:22-től visszavonásig a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között nem közlekedik az M2-es metró. Az érintett szakaszon pótlóbusz közlekedik a metró helyett.

Az M2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

– írja oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Nem ez az első alkalom idén, hogy a metró elgázol valakit: januárban az Ecseri útnál ütött el valakit az M3-as metró.