A forint erősödése folytatódik

A szerdai nap folyamán gyengülést követően újra erősödésnek indult a forint a vezető devizákkal szemben csütörtök reggelre.

A szerda reggeli erősödés után délután a forint gyengülni kezdett, de csütörtök reggelre ismét erősödésnek indult a magyar fizetőeszköz a vezető devizákkal szemben.

Az euróval szembeni árfolyam szerdán már 393 alá is süllyedt, de estére ismét 394 körülire emelkedett. Jelenleg az EUR/HUF kurzusa 393,76-on áll.

A dollárral szemben is hasonló a helyzet: a forint szerda délután gyengült, majd ismét erősödni kezdett, így most távolodik a fontosnak tartott 370-es szinttől. Az USD/HUF kurzusa jelenleg 368 körül billeg.

Az euró-dollár árfolyam szerdán átlépte a 1,07-es szintet, ami a dollár gyengülését jelezheti, és ez kedvezően hathat a forintra is, mint feltörekvő piaci devizára.

A gazdasági hírek között megemlítésre méltó a Masterplast éves rendes közgyűlésének lezajlása is, ahol a részvényesek megszavazták az előterjesztéseket. A közgyűlés elfogadta a beszámolókat, jóváhagyta a munkavállalói résztulajdonosi programot 2024-2025-re, és az igazgatótanács tagjának újfent megválasztotta 2026. június 30-ig Ács Balázst, Tibor Dávidot, Dezse Margaret Elizabeth-et, Dirk Theunst, és Fazekas Bálintot.