A chiprészvények várható fellendülése

A részvénypiaci szakértők szerint a chiprészvények, mint például az Nvidia, nem teljesítettek jól a közelmúltban, de a Bank of America stratégája úgy véli, hogy májusban visszapattanhat a szektor. A Marketwatch szerint az elemző kiemelte az iparág kedvenc részvényeit is.

A "fantasztikus hetes" részvények, köztük a Meta, a Tesla és az Apple, mostanában hektikus kereskedés alatt állnak, és az Nvidia árfolyama több mint 10 százalékot veszített az elmúlt hónapban. A chipszektor hangulatát több tényező is rontotta, mint a stagflációs kockázat, az emelkedő kamatlábak, a geopolitikai feszültségek, valamint a mesterséges intelligencia iránti lelkesedés csökkenése.

A Bank of America részvénypiaci stratégája szerint azonban a félvezetők piacán szokásos az áprilisi eladási hullám, és májusban általában javul a helyzet. A ciklikus tényezők, mint a készletszintek normalizálódása és az értékesítések növekedése, szintén a szektor javára válhatnak a következő években.

A Bank of America elemzője szerint a félvezető szektor egy tíz negyedévig tartó felfelé irányuló ciklus harmadik negyedévében jár, és a hosszú távú kilátásokat az elektromos autók iránti növekvő kereslet is támogathatja. Az egyedi részvények közül a Bank of America kedvence az NXP Semiconductors, 300 dolláros célárral, valamint a KLA Corporations és az Applied Materials, amelyek magas profitmargóval és kevésbé ciklikus bevételekkel rendelkeznek. A szabályozói kockázatok ellenére az adatközpont szegmensből az Nvidia a kedvenc, 1100 dolláros célárral.