A Számlázz.hu fizetési kérelmeinek elfogadási aránya elérte a 60%-ot

A Számlázz.hu bejelentése szerint a fizetési kérelmek elfogadási aránya mostanra elérte a 60%-ot, és hamarosan elérhető lesz a vállalkozások közötti fizetési lehetőség is.

Áprilistól új korszak kezdődött a magyar bankszektorban a fizetési kérelem általános bevezetésével, amely lehetővé teszi a fogyasztók és szolgáltatók számára, hogy egyszerűen és olcsón hajtsanak végre elektronikus fizetési tranzakciókat. A Számlázz.hu már a kezdetektől fogva, a fizetési kérelem eredeti bevezetésétől kezdve alkalmazza ezt a lehetőséget, így előfizetői gyorsan és biztonságosan egyenlíthetik ki az előfizetési díjakat egy automatikus üzenet elfogadásával és egy azonnali fizetéssel.

Eddig a Számlázz.hu közel 50 ezer fizetési kérelmet hozott létre, amelyek közül közel 30 ezret már elfogadtak a felhasználók. A tranzakciók jellemzően két nagy bankon keresztül történtek. Április 1-től minden bank számára kötelezővé vált a fizetési kérelem lehetőségének biztosítása, miután lejárt a türelmi időszak. A fizetési kérelem előnyei közé tartozik a gyorsaság, a biztonság és az emberi hiba lehetőségének csökkenése. Fontos megjegyezni, hogy a fizető fél számára nem kötelező a kérelem elfogadása; dönthet úgy is, hogy elutasítja vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyja.

Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője szerint a fizetési kérelem egy újabb fizetési lehetőség, amely tovább bővíti az elektronikus fizetési opciók körét, hiszen a kártyás fizetés és más alternatívák is továbbra elérhetőek maradnak.