A Skoda új elektromos csodája: 1088 lóerő a virtuális világban

A Skoda autógyár legújabb, futurisztikus megjelenésű koncepcióautója, a Vision Gran Turismo, négy villanymotorral büszkélkedhet, és összesen 1088 lóerős teljesítményt nyújt.

Az új Enyaq RS, amely a Skoda valaha készült legerősebb sorozatgyártású közúti modellje, 340 lóerős teljesítményével és 5,5 másodperces 0-100 km/h gyorsulásával már önmagában is figyelemre méltó, ám a Skoda most egy ennél is erősebb modellt mutatott be. A Vision Gran Turismo koncepcióautó kerekenként egy-egy villanymotort kapott, így az összteljesítménye eléri az 1088 lóerőt.

Ez a lenyűgöző teljesítmény egy 87 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorból származik, amely az autó 1020 Nm nyomatékát is biztosítja. A 4,4 méter hosszú és 1,94 méter széles jármű egy egyszemélyes nyitott karosszériával rendelkezik, és magassága csupán 95 centiméter.

A Skoda Vision Gran Turismo nem kerül sorozatgyártásba, de a PlayStation 4 és 5 konzolokon elérhető Gran Turismo 7 játékban bárki kipróbálhatja. A modell kétféle változatban érhető el: az Explorer verzió matt zöld fényezéssel, míg a Heritage változatot a 130 RS raliautó ihlette megjelenés jellemzi. A Sony új szabadalmának köszönhetően, amely az automatikus játék funkciót vezeti be, a játékosoknak lehetőségük nyílhat arra, hogy a repetitív játékelemeket, mint például az erőforrások gyűjtése vagy a szintlépések, a rendszer automatikusan végezze el számukra, így még inkább élvezhetik a Skoda Vision Gran Turismo virtuális vezetési élményét. Az új funkció bevezetésének pontos időpontja még nem ismert, de a Sony célja, hogy az unalmasabb, repetitív játékóráktól kímélje meg a kevésbé veterán játékosokat.