A ByteDance inkább leállítaná a TikTokot, mint hogy amerikai kézbe adja

A ByteDance vállalat inkább szembenézne a TikTok leállításával, mint hogy az amerikai piacra eladja a platformot – ezt több forrás is megerősítette a Reuters számára. A cég elsődlegesen jogi úton kívánja megakadályozni a videómegosztó amerikai betiltását, de ha ez nem jönne össze, akkor sem hajlandóak amerikai kézbe adni azt.

A TikTok által használt algoritmusok kulcsfontosságúak a ByteDance működéséhez, és bár a vállalat bevételeinek és felhasználóinak csak egy kis része származik a közösségi felületről, a cég nem kívánja eladni a platformot. A Reuters informátorai nevük elhallgatását kérték, és a ByteDance nem adott hivatalos kommentárt az ügyben.

A ByteDance egy másik, általa birtokolt közösségi platformon, a Toutiao-n közzétett közleményében kijelentette, hogy nem áll szándékukban a TikTok eladása. Shou Zi Chew, a TikTok vezérigazgatója szerint a cég képes lesz jogi úton biztosítani, hogy a TikTok továbbra is hozzáférhető maradjon az Egyesült Államokban.

Joe Biden amerikai elnök egy olyan törvényt írt alá szerdán, amely egy éves határidőt ad a ByteDance-nek a TikTok eladására. Korábban egy volt amerikai pénzügyminiszter is érdeklődött a platform megvásárlása iránt.