Új figyelmeztetés a Windows 10-ben

A Windows 10 felhasználói hamarosan egy új figyelmeztetéssel találkozhatnak, amely arra ösztönzi őket, hogy Microsoft-fiókkal használják a rendszert a helyi fiók helyett.

A Microsoft bár már a Windows 10 nyugdíjazására készül, a rendszer még új funkciókat és figyelmeztetéseket kap. A Neowin észrevételei szerint a legújabb üzenet a Windows 10 előzetes változatának Gépházában jelent meg, és a Microsoft-fiók használatának előnyeire hívja fel a figyelmet. A cég szerint a Microsoft-fiók használatával a felhasználók adataikat, például fájljaikat és fotóikat biztonságosabban tárolhatják.

Azok a felhasználók, akiket zavar a Microsoft ajánlása, kikapcsolhatják a „Mutass javasolt tartalmakat a Gépház alkalmazásban” opciót a Gépház – Általános menüpontjában, vagy egyszerűen bezárhatják a figyelmeztető bannert a jobb felső sarokban található X ikonra kattintva.

A Windows 11 esetében már alapértelmezés szerint nincs lehetőség helyi, offline felhasználói fiók létrehozására, csak egy speciális parancs megadásával.