Szentkirályi Alexandra a budapesti közlekedési dolgozókért lobbizik

A Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra szeretné, ha a BKK–BKV csoport munkatársai is részesülhetnének vállalati országbérletben, hasonlóan a MÁV-Volánbusz csoport dolgozóihoz.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a budapesti közlekedési dolgozók eddig nem részesültek megfelelő figyelemben, és ezt Karácsony Gergely főpolgármester nemtörődömségének tulajdonítja. A politikus azt szeretné elérni, hogy a BKK–BKV csoport 15 ezer munkavállalója is jogosult legyen vállalati országbérletre.

Szentkirályi Alexandra emlékeztet arra, hogy a MÁV-Volánbusz csoport dolgozói már élvezhetik ezt a kedvezményt, hiszen 2024. március 1-től bevezetett új tarifarendszer értelmében évi 1250 forintért országosan érvényes vállalati országbérletet igényelhetnek. Ezáltal Budapesten is ingyenesen használhatják a BKK járműveit.

A főpolgármester-jelölt felkérte Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy tegye lehetővé a BKK-BKV csoport munkatársai számára is, hogy évi 1250 forintért vállalati országbérletet igényelhessenek a jövőben. Szentkirályi Alexandra igazságosnak tartaná, ha a fővárosi közlekedési szolgáltatóknál dolgozók hasonló kedvezményekben részesülhetnének, mint a MÁV-Volánbusz csoport munkavállalói.