Rákay Philip és a médiaszakma: Kirúgás és konfliktusok

Rákay Philip a Fiala János vezette talk-show vendégeként beszélt karrierjének nehézségeiről, a Fidesz 2002-es nagygyűlésének hatásáról, valamint Lilu szerepéről a kirúgásában. A médiaszakember a Navracsics-Lázár konfliktusról is nyilatkozott, és elítélte a lejárató kampányokat.

Rákay Philip a KeljFelJancsi című műsorban idézte fel a Fidesz 2002-es nagygyűlésén szerzett élményeit, amelyek meghatározóak voltak számára, annak ellenére, hogy ezután elveszítette médiaállásait. A műsorvezetőként eltöltött időszakról és a későbbi nehézségekről is beszélt, amelyek során a médiaszakma elhatárolódott tőle.

Rákay emlékei szerint Lilu, a Z+tv egyik műsorvezetője is szerepet játszott abban, hogy kirúgták, és egy beszélgetős műsort is elvettek tőle. A médiaszakma egyik vezetője akkoriban azt mondta neki, hogy még portásként sem fog tudni dolgozni a szakmában, ha ő pozíciót visel.

A beszélgetés során Fiala János a Tar Zoltán esetével hozta párhuzamba Rákay kirúgását, de Rákay nem látott hasonlóságot a két eset között, és a Fidesz kommunikációs igazgatójának véleményével értett egyet abban, hogy a kormány miért bízna meg egy kormányt támadó személyben.

Rákay Philip bevallotta, hogy 2021 óta nem szívesen sétál a belvárosban, mert folyamatos atrocitások érik, és a 2022-es kampányban hivatalosan is védeni kellett otthonát, valamint a gyerekeit is érik kellemetlen élmények az iskolában.

A médiaszakember üzleti vállalkozásairól is szót ejtett, különös tekintettel a Lázár János és Navracsics Tibor közötti vitára, amelybe a Promenád24 című médiatermék kapcsán került bele. Rákay elmondása szerint mindkét politikus a barátja volt, de nem biztos abban, hogy ez a barátság Lázár Jánossal megmaradt.