Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatánál fontos döntés várható

A RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose a nyáron tervezi megvitatni a jövőjét a klubvezetéssel, amelynek két magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán is tagjai.

Marco Rose hangsúlyozta a Sky tv-csatornának adott nyilatkozatában, hogy számára lényeges a klubbal közösen megtervezni a jövőt, beleértve a keret alakulását és a csapat céljait. A 47 éves német tréner, aki 2022 szeptembere óta áll a lipcsei csapat élén, a statisztikák alapján a legjobb teljesítménymutatóval rendelkezik a Bundesligában edzőként. Rose kiemelte, hogy a labdarúgásban a statisztikák fontosak, de egy vezetőedző munkája ennél sokrétűbb.

A RB Leipzig jelenleg hét mérkőzés óta veretlen a Bundesligában, és a negyedik helyen állva biztosította helyét a Bajnokok Ligája következő szezonjában. A csapat már nem végezhet az ötödik helynél rosszabbul a bajnokságban, így a szezon végén várhatóan a legjobb négy között zár. Gulácsi és Orbán számára ez azt jelenti, hogy a következő évadban is a legmagasabb európai szinten képviselhetik magukat és csapatukat.